Hva er en smørklokke?

Hva er en smørklokke?

En smørklokke, også kjent som fransk smørkrukke eller butter bell, er en genial liten krukke med røtter i en 200 år gammel fransk kjøkkentradisjon.Krukken ble opprinnelig brukt for å oppbevare smør uten kjøleskap. Den holder smøret friskt og smørbart i romtemperatur. Smørklokken består av to deler: en klokkeformet topp hvor smøret presses inn mens det er mykt, og en base som fylles med kaldt vann. Når toppen settes ned i vannet, forsegler vannet smøret fra luft, lys og bakterier – og holder det ferskt i opptil flere uker. Jeg bruker daglig min egen smørklokke, som har fast plass på kjøkkenbenken, og kan bekrefte at dette stemmer :D

De tidligste smørklokkene ble nettopp laget i keramikk – et naturlig materiale som både holder godt på temperatur og gir en vakker, taktil overflate.

Jeg lager mine smørklokker med moderne former inspirert av de klassiske smørkrukkene. De er laget for å brukes og for å vare. 

 

Tilbake til bloggen